2 workshops gegeven!

Waarom?

“Het is mijn missie om het bewustzijn van vrouwen te vergroten! In mijn ogen begint dat bij zelfkennis en luisteren naar je intuïtie. Wanneer je jezelf beter kent, is de kans groot dat je gelukkiger wordt”.  

Tijdens deze workshops gebruikte ik “Ken je kleur”, een methode waarbij je zicht krijgt op wat je onbewust nog bezighoudt. Leuk dat niemand van de deelnemers ervan had gehoord. De meeste deelnemers bleken best veel in hun rugzakje te hebben, maar toch kon je zien hoe verschillend hier mee om wordt gegaan en dat is alleen maar logisch. Want zoiets hangt bijvoorbeeld af van je aangeleerde -vaak onbewuste- overtuigingen, geleerd door je opvoeders en andere leraren. Normaal gesproken hebben je ouders het beste met je voor maar willen ze voorkomen dat jij niet de pijn gaat ervaren die ze zelf (in hun kindertijd) hebben ondervonden. Maar ook je eerdere opgedane lastige ervaringen bepalen je gedrag van heden😅

Zo kun je besluiten om nooit meer het achterste van je tong laat zien omdat je hier één keer tot in je tenen gekwetst bent door iemand waarvan je het nooit had verwacht.
Misschien laat je nu je emoties niet meer zien omdat je vroeger op school werd uitgelachen omdat je als enige moest huilen als een klasgenootje huilde.
Of je houd je altijd stil tijdens bijeenkomsten omdat je één keer hebt gezien dat een collega ontzettend werd neergehaald nadat hij heel open en eerlijk zijn mening had gegeven.

Iedereen heeft dus een reden om iets wél – of juist niet te doen.
Waar de ene persoon heel positief in het leven staat inclusief een flinke lichamelijke handicap, dolgelukkig met haar tweedehands scootmobiel, loopt een ander bijna de hele dag te mopperen tegen iedereen terwijl ze iedere 3 jaar een nieuwe Porsche aanschaft en minimaal 5 keer per jaar op vakantie gaat. En het zouden gewoon zussen kunnen zijn hè.

Geluk is een keuze en hoe je in het leven staat, waar je gelukkig van wordt, hangt van veel factoren af, maar mijn overtuiging is dat dit begint met zelfkennis. Wanneer word jij in je hart geraakt?
De meeste mensen weten meestal zelf wel wat hun schaduwkanten zijn, prima om daar niet aan voorbij te gaan, maar ontdek gewoon ook waar je in je hart superblij van wordt.
Hoe? Door naar de stem van je hart te luisteren en dat is je intuïtie.  

Wat zou jij jouw kinderen aanraden om anders te doen dan jij hebt gedaan?